Tartalom átvétel

Március idusa 2017

20170308_134241_0.jpg
20170308_135524.jpg

Kedves Rokonság!
 
Először is kellemes tavaszt , jó pihenést és ünneplést kívánok nektek a mai napra és általában. Nekünk Lenkeyeknek különösen fontosak a ’48-’49-es eseményekhez tartozó dátumok és mögöttes tartalmuk. Emlékezzünk!
Az idei fontos év sok szempontból hiszen Lenkey János születésének 210. évfordulóját ünnepeljük. Eger városával egyeztetve október 6-án lesz a városi Lenkey megemlékezés csúcspontja. Ekkor kerül felavatásra a Lenkey udvar a belvárosban (ma még Belvárosi udvar), annak díszeként pedig a világ első köztéri Lenkey Jánost ábrázoló bronz mellszobra. Szépen alakul a szobor. A művészeti rész komPlett, a bronzba öntést a hónapban szeretnénk meglépni. Ez a legnagyobb költség, így ez a lépés nagyban anyagi kérdés is. Várjuk az adományaitokat továbbra is. A gipsz utáni „viasz állapotról” küldök két képet csatolva.
 
Az október 6-ai programot most állítjuk össze, de legyetek kedvesek beírni azt a pénteket és hétvégét a naptáraitokba, mert ekkor szeretnénk megülni egyesületünk 10. évfordulóját is, számba venni az eredményeket, tervezni a jövőt és találkozni csak úgy …
A Lenkey ház állapotáról, annak további előrehaladtáról most nincsenek friss információink, de halad a dolog és nem lehetetlen, hogy az is elkészül októberre. Nagy és méltó dobás lenne a múzeum megnyílta is!
Kedves rokonság! MINDENKIT várunk Egerbe, 2017. október 6-án szeretettel!
 
Addig is a mai napon, ön- és Lenkey reklámként ha időtök engedi legyetek kedvesek meghallgatni a Kossuth rádión (vagy majd annak archívumában) a „Délelőtt” című blokkban 9.00-11.00 intervallumban leadandó interjút. Azt hiszem jól sikerült. Majd elmondjátok. Itt meg tudjátok hallgatni: hangtar.radio.hu/kossuth#!#2017-03-15 A 9:00-kor kezdődő Napközben című műsorban hangzott el 9:25 körül, fent az oldal közepén oda tudtok tekerni.
 
Még egyszer kellemes ünneplést és emlékezést kívánva, üdvözlettel,
 
Péter