Tartalom átvétel

1%

Kedves közeli és távoli rokonság!

Remélem mindannyiunk számára jól indult ez az esztendő! nem árulok el újdonságot, hiszen már köztudott, hogy ismét közeleg az adóbevallások és az idei 1%-ok felajánlásának ideje is. Szeretnélek megkérni benneteket ezúttal is, hogy 1%-otokat ez évben is a Lenkey Társaság Kulturális Örökség Egyesületnek, közös családi egyesületünknek ajánljátok fel. Felajánlásaitokat ezúttal is előre köszönöm, illetve külön szeretném megköszönni mindazon kedves tagtársunknak, akik évek óta egyesületünket tünteti ki bizalmával ezen a fronton is!

 

ADÓSZÁMUNK: 18262256-1-13

 

Egyesületünk tavalyi 10. éve igen jelentős eredményeket hozott. Azt gondolom, hogy minden nagyzás nélkül állíthatom, hogy fennállásunk ezen kerek évfordulóját igazán méltó módon sikerült emlékezetessé tennünk. Lenkey János Egerbe szánt köztéri mellszobra elkészült és tavaly október 6-án igazán nagyszerű körülmények között volt alkalmunk felavatni, valamint a Lenkey János Általános Iskolába is megújulhatott a Lenkey emlékfal egy remek hasonmással, ami a téren elhelyezett alkotás méretarányos mása, az iskola valódi dísze. Ez is egyesületünk, mindannyiunk ajándéka. Van mire büszkének lennünk, mert a gondolatokat tettek tudták követni az adományoknak, felajánlásoknak köszönhetően. Szintén kedves emlék a tavalyi 1552 étteremben megtartott családi évforduló és találkozó ünnepi vacsorája. Jó volt látni benneteket, felidézni az előző 10 évet, emlékezni, beszélgetni, meghallgatni az előadást a Würtenbergekről.

 

Köszönöm ezúttal is Kutas művész úr munkáját és hozzáállását, hiszen hitelbe dolgozott nekünk és megértve anyagai helyzetünket állt ehhez a nemes feladathoz. A teljes elszámolás még nem történt meg, mert még tartozunk neki 250e forinttal. Ezért lenne fontos, hogy számíthassak ez évben is rátok az 1%-ok tekintetében, hogy megtehessük a végső, mindent lezáró elszámolást.

 

Ami az egri Lenkey ház sorát illeti, várjuk a további híreket. Sajnos Eger nem nyerte meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa díjat, így a Lenkey udvar rekonstrukciója és az oda tervezett új, többfunkciós, kulturális központ megvalósulása kérdéses, de azért bízunk ebben a projektben is és a Lenkey ház sorsát illetően is bizakodók vagyunk. Gondolom, hogy újabb fejleményeket a választások után láthatunk majd.

 

A házzal kapcsolatban, az odakerülő emléktárgyakkal kapcsolatban felvettük a kapcsolatot a leendő kezelővel a városi Vármúzeum munkatársaival, akiknek ajánlottuk mind a Hadisírgondozó-, mind a hadtörténeti múzeumi kapcsolatainkat, amiket az elmúlt években építettünk ki, térképeztünk fel. MIND ezek mellett továbbra is várjuk a nálatok lévő lenkey emlékeket, a családban megőrzött relikviák, fotók felajánlását, hadd teljesedjen ki ez a gyűjtemény és legyen minél gazdagabb annak Lenkey kötődésű anyaga.

 

Továbbra is várom program ötleteitek, terveitek az évre. Mindenkinek köszönöm a tavalyi és az idei felajánlásokat, a tagdíjakat és a munkát Jánosnak Lindának és Csabának.

 1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%1%

 köszönettel és üdvözlettel,

 Péter