Tartalom átvétel

2018-2019

Kedves Mindenki!

 

Remélem levelem mindegyikőtöket jó egészségben találja! Remélem azt is, hogy – és persze még sok szép nap van hátra az évből – tartalmas év zárásához közelgünk mindannyian. Családi szempontból és egyesületünk szempontjából megemlítendő, hogy a tavalyi egri szoborállítások hatása idén is érezhető, hiszen az új Lenkey udvar és az oda elhelyezett Lenkey János mellszobor egy új gyülekező hellyel gazdagította Eger városát és az idei októberi megemlékezést is ez a hely biztosította a város és közületei számára. Ahogy a Jánostól kapott évközi információból is kiderült a Kisasszony temető is nagyobb figyelmet és ez által nagyobb teret kívánt adni egyik jeles, ha nem a legjelesebb halottjának/halottjainak, az ott nyugvó Lenkeyeknek, amelynek következtében az eddig is központi helyet elfoglaló családi sírhely nagyobb teret és jobb megközelíthetőséget kapott.

 

Ezen utóbbi változás nem egyesületünk közvetlen érdeme, de biztos vagyok benne, hogy Lenkey János emlékének ápolása, az egyesületünk alapítása óta (2007) rá irányított figyelem sokakra gyakorol pozitív hatást és sokak számára követendő példa. Köszönjük mindenkinek az együtt gondolkodást, amit tettek is követnek!

 

Idei nagy dobás volt még az egri Lenkey darab, amelyre hallom sokatoknak sikerült eljutnia. Nagyon örülök, nekem/nekünk nagyon nagy élmény volt. Ismételt köszönet Beke Sándor rendező úrnak korábbi egri színház igazgatónak, Újváry Dénes főszereplőnek és kollégáinak és a már régen elhunyt drámaíró Fekete Sándornak a drámáért és a színház mai vezetésének a műsorra tűzésért. Egerben mindig különösen jó Lenkeynek lenni ???? és érezni, hogy közös erővel sikerült megmozdítani a várost és felébreszteni Lenkey szellemét! Kívánom, hogy legyen még több előadás.

Szeretném, ha tudnátok, hogy Beke úrnak már beszereztem Lenkey Gézától egy 2000-es Lenkey Tokaji aszút, amit a napokban juttatok el hozzá köszönő levelünkkel egyetemben, amiben javasolni fogom, hogy a helyi iskolák számára is tartsanak még előadásokat a Lenkey darab újbóli műsorra tűzésével.

 

 

Köszönöm továbbá az egyesület nevében mindannyiótoknak a tagdíj és az 1%-os felajánlásokat is amelyekkel lassan utolérjük magunkat és a szoborállítás éveken áthúzódó költségeit lassan 0-ra hozhatjuk a megelőlegezett tagi kölcsön kiegyenlítésével.

 

Most pedig néhány szót 2019-ről. Szeretném, ha sikerülne feltölteni azt a 30 fős keretet, amit a tavaszi Fiumei úti mauzóleumok és a ’48-as parcellába tervezett emlék séta alkalmából lefoglaltam. Az időpont remélem mindenkinek megfelelő, ezt kaptuk, ennek kell örülnünk! Biztos sokan tudjátok, hogy ebben a sírkertben nyugszanak nemzetünk nagyjai Kossuth, Batthyányi, Deák és még sokan. Ezen a sétán idegenvezetővel lesz alkalmunk bejárni a területet, érintve a ’48-as parcellát is és egy-egy mauzóleumba (!) be is tudunk majd menni. A séta térítésmentes, de javaslom, hogy fejeként készüljünk 500.- forinttal, amit az idegenvezetőnknek adunk majd oda borravaló gyanánt.

 

Helyszín. Budapest, Fiumei úti Sírkert bejárata

Időpont: 2019. március 23. 11 óra

Max létszám 30 fő

 

Nyitunk majd erre egy FB eseményt, ott legyetek kedves jelentkezni!

 

A tavaszi találkozásunkig is kívánok mindannyiunknak jó egészséget, kellemes Adventet és áldott Karácsonyt, valamint erőt és jóakaratot az új esztendőre is, szeretettel,

 

Péter