Tartalom átvétel

Lenkey ház célegyenes

Kedves Rokonság!

Nagyon jó hírrel tudunk szolgálni Egerből a Lenkey ház sorsát illetően. Úgy néz ki, hogy egyenesbe fordul a dolog és a sok évnyi utánajárás és noszogatás, a sok egri személyes polgármesteri hivatali találkozó után valami végre elindul, és idén meg is valósul.

Tudtuk, de igazán csak reméltük, 2007-ben, az első Lenkey ház látogatásokkor, amikor még magánkézben volt a ház, hogy egyszer lesz ebből valami olyan, valami méltó. Eltelt közben közel 16 év, DE itt vagyunk egy karnyújtásnyira …

 

Örülök, hogy ősszel a Lenkey szobor elmozdítására tett városi javaslatokra, szándékokra kellően elszántan, de mégis együttműködően reagáltunk a polgármesteri hivatalnak megküldött hivatalos levelünkkel. Hallották a szavunk, elálltak az ötlettől, és mi megtartottuk egyesületünk jó benyomását és jó szándékát az együtt gondolkodásra, együttműködésre. És lám itt ez a sajtótájékoztató, ami a legnagyobb célunk beteljesülését irányozza és vetíti elő.

 

Köszönöm Jánosnak a részvételt az egri sajtótájékoztatón és nemkülönben a friss híradást erről a számunkra nem mindennapi eseményről.

Ami a továbbiakat illeti, folytatódnak a találkozások, levelezések a muzeológusokkal, különös tekintettel a projekt gazda hölggyel és várjuk az együttműködési megállapodási megegyezést és szándéknyilatkozatot, amelynek keretén belül Egyesületünk és az Egri Dobó Vármúzeum partnerségi viszonyra lép a tárlat és tartalom véglegesítése érdekében.

 

Közben szintén Jánosunk adott hírt arról, hogy előkerültek családi hagyatékból Lenkey Károly ismert vázái. Ami szintén remek hír.

Szintén családi felajánlás részeként (kedves szüleimtől) vannak korabeli bútorok és szándékunk szerint egy Lenkey János mellszobor replika (az egri bronzzal és a Lenkey általános iskolának átadott replikával megegyező méretben) is bekerülhet a múzeum előterébe a János által összeállított családfával egyetemben.

 

Amennyiben valamelyikőtök, vagy bárki más a családban a látókörötökben, vagy azon kívül eddig arra várt (vagy még meg sem lett szólítva), hogy „komolyra forduljon” a Lenkey ház és múzeum ügye és legyen kinek átadni szigorúan másolatkészítési céllal a nála lévő relikviát, emléket anyagot az kérem tovább ne habozzon meglépni e nemes tettet ????, mert EZ AZ az időpont! Ennél komolyabb nem lesz!

 

Természetesen családfa részleteket is vár még János a teljesség kedvéért!

 

A minapi sajtótájékoztató az alábbi linken érhető el:

 

fb.watch/iHpuQMNgwQ

 

 

Ennyi most a jó hír, és ez nem is kevés!

 

Szeretettel és üdvözlettel János nevében is, Péter